Recepten

Limmencello Spritz

Benodigdheden voor 2 cocktails:

  • 100 ml Limmencello
  • 150 ml prosecco
  • 150 ml bruisend water met citroensmaak
  • 2 schijfjes citroen
  • 2 takjes verse munt
  • Ijsblokjes

Bereidingswijze:

Doe de Limmencello, prosecco en het bruisende water samen in een kan en roer het goed door. Doe wat ijsblokjes in de glazen, doe er een schijfje citroen en een takje verse munt bij en schenk de mix er overheen. Voilà!

Limmencello Spritz

Oranjecocktail met Limmencello

Benodigdheden voor 3 cocktails:

  • 100 ml Limmencello
  • 200 ml Aperol
  • 400 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel Grand Marnier

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten en serveer met ijsblokjes in koude glazen.

Oranjecocktail

Tiramisu met Limmencello

Ingrediënten:

  • 120 ml Limmencello
  • 1,5 pak lange vingers
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 120 gr poedersuiker
  • 4 citroenen
  • verse munt, 5 blaadjes
  • 2 handjes blauwe bessen

Benodigdheden:

  • 1x Glazen schaal
  • 1x Diep bord/ovenschaal
  • Rasp
  • Mixer
  • Mengkom
Tiramisu

Bereidingswijze:

Was de citroenen, en rasp bij 1 citroen de schil eraf. Deze citroen ga je zo ook gebruiken om uit te persen. Pers 3 citroenen uit en vang het sap op. Meng dit met de Limmencello en schenk in een diep bord of in de extra schaal. Zet even apart. Doe de slagroom in een mengkom en voeg hier de poedersuiker aan toe. Klop de slagroom op en voeg dan de mascarpone toe. Meng goed en roer de rasp van 1 citroenschil hier nog door. Haal 1 voor 1 de lange vingers door de Limmencello en bedek hiermee de bodem van de glazen schaal. Smeer hier een laag van het mascarpone-slagroom mengsel over. Gebruik niet meer dan de helft van het mengsel want er komt zo nog een laag! Haal de overgebleven lange vingers ook 1 voor 1 door de Limmencello en leg deze op de mascarponelaag. Zorg ervoor dat de lange vingers de hele laag met mascarpone bedekken. Smeer nu weer een laag mascarpone over de lange vingers en zet de tiramisu met Limmencello afgedekt in de koelkast. Laat minstens 1 uur opstijven en maak de tiramisu dan nog af met wat blaadjes verse munt, de blauwe bessen en nog wat schijfjes citroen (je had er nog 1 over!). Eet smakelijk!